Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - محمد جواد ظريف پيش‌بيني خاصي درباره آينده برجام و مواجهه ترامپ با اين سند توافق هسته‌اي انجام داده که اين سئوال را به‌وجود مي‌آورد که برنامه ايران براي چنين اقدامي چيست؟
سرويس سياست مشرق - آينده برجام چه خواهد شد؟ اين سئوالي است که چندي است در محافل خبري زمزمه مي‌شود. اخيرا محمد جواد ظريف وزيرخارجه کشورمان در پيش‌بيني قابل تامل در مصاحبه با روزنامه‌هاي گاردين و فايننشيال تايمز اعلام کرد که «انتظار دارد ترامپ پايبندي ايران به برجام را در 15 اکتبر تأييد نکند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»[1]
وي همچنين مطرح کرده است که « اگر اروپا دنباله‌روي واشنگتن براي خروج از برجام باشد، ايران تکنولوژي هسته‌اي بسيار پيشرفته‌تر از قبل از برجام را دنبال خواهد کرد.»
سئوال اينجاست که اين پيش‌بيني‌هاي وزيرخارجه کشورمان که با توجه به سخنان دانلد ترامپ رئيس جمهور آمريکا و تحرکات نيکي هيلي، نماينده اين کشور در سازمان ملل قابل پيش بيني بود، با چه اقدامي از سوي وزارتخارجه همراه خواهد شد.
اين موضوع چند سئوال اساسي را پيش روي ما قرار مي‌دهد.
1- مسير مذاکره با امريکا بسته است يا باز؟ نتيجه اين مذاکرات چه خواهد شد؟ يکي از گزينه‌هاي همواره پيش روي تيم ديپلماتيک کشورمان مذاکره بوده است. اما حالا مذاکره کنندگان دولت دوازدهم که به دولت ديپلماتيک معروف هستند، مطرح مي‌کنند که چه تضميني وجود دارد که مذاکره راه‌حل برطرف کردن مشکلات باشد.
در اين زمينه حميد بعيدي‌نژاد سفير ايران در لندن و از اعضاي تيم مذاکره‌کننده هسته‌اي درباره برجام در صفحه توييتر خود نوشت: «به فرض محال، فرض کنيم تمامي اعضاي برجام پيشنهاد آمريکا براي مذاکره مجدد (درباره) متن برجام را بپذيرند و به توافق نسبت به تغييرات جديد هم برسند اما چه تضميني هست که کنگره آمريکا توافق جديد را بپذيرد يا رئيس‌جمهور بعدي آمريکا اين توافق جديد را يک فاجعه تمام عيار نخواند.»[2] سئوال ديگر اين است که ايران تا به کي و با چند دولت آمريکا بايستي بر سر مسائل هسته‌اي خود به مذاکره جداگانه بنشيند و توافق کند؟
2- چرخش ديپلماتيک به سمت اروپا چه نتيجه‌اي در بر خواهد داشت؟ بعد از روي کار آمدن دولت ترامپ شاهد چرخش ديپلماتيک دولت به سمت اتحاديه اروپا بوديم؛ اين درحالي بود که تا زمان دولت اوباما، آمريکا کدخدايي خوانده مي‌شد که بايد با وي مسائل را حل و فصل کرد. در اين زمينه بعضا شاهد واکنش‌هايي از سوي فدريکا موگريني، مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا در جهت حفظ برجام بوده‌ايم. اما اخيرا مواضعي از سوي اروپايي‌ها بخصوص آلماني‌ها شاهد هستيم که دو طرف را دعوت به مذاکره مي‌کنند.
در همين راستا زيگمار گابريل، وزير خارجه آلمان با بيان اينکه لغو برجام اعتبار پيشنهاد آمريکا براي مذاکره با کره شمالي را زير سوال مي‌برد، گفت واشنگتن بايد با تهران هم وارد گفت‌وگو شود.[3] سخنان ظريف درباره دنباله روي اروپا از واشنگتن خود نشان از نوعي نگراني در خصوص مواضع اروپا در حوزه برجام دارد.
3- ايران چه برنامه‌اي براي اقدام متقابل دارد؟ اينطور که حدسيات ظريف به عنوان يک ديپلمات به او مي‌گويد، آمريکا پايبند برجام نخواهد بود، حال سئوال اساسي اين است که ايران چه برنامه‌اي براي اين موضوع انديشيده است. يکجانبه گرايي آمريکا در برجام و امتيازخواهي صرف از آن با چه برنامه‌ها و واکنش‌هاي ديپلماتيکي از سوي دولت ايران مواجه خواهد شد.
4- پازل سخنان ظريف با چه عملکردي تکميل مي‌شود؟ محمد جواد ظريف اخيرا در مصاحبه‌هايي که انجام داده بيان کرده که آمريکا ثابت کرده است که قابل اعتماد نيست. [4]از سوي ديگر وي بيان داشته که در صورت خارج شدن واشنگتن از برجام، ما هم از اين توافق خارج خواهيم شد.[5] وي همچنين پيش بيني‌کرده است که انتظار ندارد ترامپ در اکتبر پايبندي ايران در برجام را تاييد کند. همه اين موارد پازل بهم‌ريخته‌اي روبروي ما قرار مي‌دهد که پيش بيني آن نامعلوم است و مشخص نيست برنامه دولت ايران درباره وضعيتي که يقين مي‌کند، چيست.
5- تکليف اميدهاي دولت تدبير و اميد به ملت ايران چه مي‌شود؟ در دولت گذشته دولت تمام تخم‌مرغ‌هاي خود را در سبد برجام چيد. در اين زمينه حتي ديگر حوزه‌ها از جمله اقتصادي به خارج از کشور معطوف شد. برخي از مسئولان حتي بيان داشتند که تاخير در هر روزه اجراي برجام روزي صدميليون دلار به ضرر کشورمان است. حال با توجه به اينکه وزير خارجه کشورمان از خروج از برجام صحبت کرده و پيش‌بيني‌هاي خود را به اين سمت سوق داده‌ است، سئوال اساسي اينجاست که دولت تدبير و اميد که همواره در اين زمينه به مردم اميد داد چگونه قرار است ضررهاي مختلف مالي و معنوي در اين راستا را جبران کند؟
[1] http://www.isna.ir/news/96070804163
[2] http://www.isna.ir/news/96070402874
[3] https://www.mashreghnews.ir/news/780894
[4] http://www.isna.ir/news/96070200776
[5] http://www.isna.ir/news/96070703935

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۳۱۸۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امیرعبداللهیان: همه‌چیز برای یک آتش‌بس پایدار در غزه فراهم است

آفتاب‌‌نیوز :

امیر عبداللهیان وزیر امور خارجه در حاشیه نشست امروز هیات دولت، گفت: حماس در چهارچوب اصول خود و در طرحی واقع بینانه پاسخ ابتکار پیشنهادی مصر و قطر را ارائه کرد.

وزیر خارجه تاکید کرد: اگر آمریکایی‌ها و غربی‌ها به وعده خودشان عمل کنند همه چیز برای برقراری آتش بس پایدار و حل مسئله در غزه فراهم است.

وی افزود: نتانیاهو و افراد افراطیِ رژیم صهیونیستی تلاش خود را برای تداوم جنگ به‌کار می‌برند؛ چون آتش‌بس می‌تواند بحران جدیدی برای آن‌ها باشد.

ایران و مصر مصصم به برقراری روابط دیپلماتیک هستند

وزیر خارجه تاکید کرد: گفتگوی با همتای مصری ام داشتم و در مسیر تدوین یک نقشه راه برای بازگشت به روابط طبیعی هستیم. با همسایگان رابطه قوی داریم و دو روز قبل از شروع عملیات به کشور‌های که در آن پایگاه آمریکایی وجود داشت اطلاع دادیم تنبیه رژیم صهیونیستی به خاطر جنایات آن در منطقه است.

هشدار دادیم اگر آمریکا اقدامی کند پاسخ ما فوری و قطعی خواهد بود

وی افزود: ۲ روز قبل از عملیات وعده صادق به طرف آمریکایی و کشور‌هایی که آمریکا در آنجا پایگاه داشت اعلام کردیم هدف‌مان همسایگان و پایگاه‌های آمریکا نیست بلکه رژیم اسرائیل است. در این پیام هشدار دادیم اگر آمریکا وارد اقدام علیه منافع ایران شود پاسخ ما بر روی پایگاه‌های آمریکا در منطقه فوری و قطعی خواهد بود. 

وزیر خارجه عنوان کرد: به دوستان‌مان که پایگاه‌های امریکا در کشورشان قرار دارد اعلام کردیم روابط‌مان بر مبنای برادری است، اما اگر آمریکا دست از پا خطا کند پایگاه‌های آمریکا را مورد هدف قرار خواهیم داد. عمده کشور‌های همسایه به ما اعلام کردند به هیچ کشوری اجازه تعرض به ایران از خاکشان را نخواهند داد.

امیرعبداللهیان تاکید کرد: امید است پاسخی که ایران به گستاخی رژیم صهیونیستی داد کمک کند که هر چه زودتر بحران درمنطقه فروکش کند و حقوق فلسطینیان در این چهارچوب تامین شود و به طور قطع ما در مسیر دوستی و همکاری هرچه بیشتر با همسایگان و همه کشور‌های منطقه و جهان حرکت می‌کنیم.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • به فشارهای آمریکا درباره خط لوله گاز با ایران توجه نمی‌کنیم
  • درخواست جالب غربی ها ۲روز قبل از زدن اسرائیل
  • امیرعبداللهیان: همه‌چیز برای یک آتش‌بس پایدار در غزه فراهم است
  • ایران و مصر خواهان برقراری روابط دیپلماتیک هستند
  • از مذاکره در تهران تا احیای برجام در واشنگتن؟!
  • نه وزیر خارجه پاکستان به امر و نهی آمریکا درباره روابط با ایران
  • افشای عمدی فایل صوتی ظریف به روایت سعید لیلاز /با خرابکاری در نطنز، این سایت چند ماه از کار افتاد /ایران زمین بازی را عوض کرده است
  • سعید لیلاز: افشای فایل صوتی ظریف، عمدی بود
  • افشاگری تازه؛ پخش فایل صوتی جنجالی ظریف، عمدی و برای پالس به آمریکا بود!
  • لاوروف: هر دو حزب آمریکا، روسیه و چین را دشمن می‌دانند