Web Analytics Made Easy - Statcounter

مجلس دهم در جریان تصویب و لغو تعطیلی روز هشتم ربیع الاول نشان داد که دچار یک دور باطل تصویب و سپس لغو برخی از طرح‌ها شده است که مانند طرح مذکور این دور باطل یکسال بیشتر طول نمی‌کند.به گزارش بلاغ، تعطیلی هشتم ربیع الاول، مصادف با سالروز شهادت حضرت امام حسن عسگری (ع) و آغاز امامت حضرت ولی عصر (عج) که امسال به محل مناقشه و جنجال برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی بدل شده، رویه و روند جالب توجهی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موضوع تعطیلی هشتم ربیع الاول ذیل لایحه «احکام دائمی برنامه‌های توسعه کشور» به مجلس ارائه شد و روندی را طی کرد تا به تصویب و آماده سازی برای اجرا رسید. حال نمایندگان مجلس شورای اسلامی با فوریت طرح حذف تعطیلی روز هشتم ربیع الاول از فهرست تعطیلات رسمی کشور موافقت کردند و در واقع نمایندگان مجلس دهم درحال لغو طرحی هستند که خود آنرا تصویب کرده بودند.

روند ارائه این طرح تا تصویب آن در مجلس به شرح زیر است:

مجلس نهم در ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۵ در ادامه رسیدگی به لایحه تنظیم برخی از احکام برنامه‌های توسعه کشور، هشتم ربیع‌الاول آغاز امامت حضرت ولیعصر (عج) به عنوان تعطیل رسمی تعیین کرد.[1]

شورای نگهبان به علت اینکه این طرح بار مالی داشته است، آنرا رد می‌کند.

در جریان رفع ایرادات شورای نگهبان از لایحه احکام دایمی برنامه‌های توسعه کشور، رئیس مجلس بیان می‌کند که این ایراد مرتفع شده زیرا پیش از این شورای نگهبان ایراد اصل 75 (بار مالی) به این لایحه گرفته بود که دولت و آقای روحانی اعلام کردند با این مصوبه موافق هستند لذا اشکال اصل 75 این مصوبه مرتفع می‌شود.[2]

در ۱۰ بهمن ۱۳۹۵ به‌دنبال موافقت دولت، مجلس نیز با تعطیلی هشتم ربیع‌الاول موافقت می‌کند. به دلیل تصویب رسمی آن در هیات وزیران ایراد این طرح خود به خود رفع شد و مجلس رسیدگی به این بند الحاقی لایحه احکام دائمی برنامه‌های توسعه کشور را انجام نداد[3].

در اول اسفند سال 1395 عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان نیز با بیان اینکه لایحه احکام دائمی برنامه‌های توسعه کشور مغایر شرع و قانون اساسی شناخته نشد، به ذکر نامه آیت الله جنتی درا ین زمینه پرداخت[4].

در نامه دبیر شورای نگهبان آمده است:‌

«لایحه احکام دائمی برنامه‌های توسعه کشور که با اصلاحاتی در جلسه مورخ دهم بهمن ماه یکهزار و سیصد و نود و پنج به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است، در جلسه مورخ ۲۷/۱۱/۱۳۹۵ شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفت و با توجه به اصلاحات به عمل آمده مغایر با موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد.[5]»

در همین رابطه در روز چهارشنبه ۱ آذر ۱۳۹۶ طرح اصلاح تعطیلات رسمی در دستور کار صحن علنی مجلس قرار گرفت که نمایندگان خواستار حذف تعطیلی روز هشتم ربیع‌الاول از فهرست تعطیلات کشور بودند و  با ۱۳۴ رای موافق ۲۸ رای مخالف و ۴ رای ممتنع از مجموع ۱۹۷ نماینده حاضر در مجلس با فوریت طرح حذف تعطیلی روز هشتم ربیع الاول از فهرست تعطیلات رسمی کشور موافقت کردند[6].

با این حال به نظرمی‌رسد در مجلس یک دور باطل تصویب و سپس لغو برخی از طرح‌ها وجود دارد که مانند طرح مذکور این دور باطل یکسال بیشتر طول نمی کند. موضوع جالب‌تر این است که خود مجلس دهم در تصویب این طرح دست داشته و حال خود در صدد لغو آن بر آمده و این موضوع سردرگمی خاصی در کشور ایجاد کرده است.

غلامرضا کاتب، عضو هیات رییسه مجلس، روندی که منجر به تعطیلی ۶ آذرماه مصادف با هشتم ربیع الاول شده است را اینگونه تشریح می‌کند:

[1] https://www.isna.ir/news/95021307617

[2] https://www.isna.ir/news/95111006397

[3] https://www.isna.ir/news/95111006304

[4] https://www.isna.ir/news/95120100756

[5] https://www.isna.ir/news/95120100756

[6] https://www.mehrnews.com/news/4151566


منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۸۰۵۴۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴۰ هزار ناظر بر انتخابات فردا نظارت خواهند داشت

به گزارش خبرگزاری مهر، هادی طحان نظیف در ارتباط زنده تلویزیونی اظهار داشت: مجری انتخابات که وزرات کشور است تمهیدات لازم را فراهم کرده است و ما هم در شورای نگهبان فرایندهای نظارتی خود را مورد بررسی قرار دادیم و هماهنگی‌های لازم انجام شده است.

وی افزود: مرحله دوم انتخابات مجلس در ۲۲ حوزه و ۱۵ استان و ۴۷ شهرستان برگزار خواهد شد. انتخابات در ۸ حوزه انتخابیه از جمله تهران، بصورت تمام الکترونیک برگزار می‌شود.

سخنگوی شورای نگهبان همچنین گفت: در کل حوزه‌ها با حدود ۴۰ هزار ناظر همکاری داریم که وظیفه نظارت بر انتخابت را برعهده دارند. حدود ۷۰۰۰ نفر از نمایندگان کاندیداها ثبت نام کرده‌اند که بتوانند در کنار عوامل اجرایی و نظارتی نظارت داشته باشند.

وی گفت: بعد از برگزاری انتخابات و اعلام نتایج از سوی وزارت کشور فرصتی را بر اساس قانون در اختیار کاندیداها قرار می‌دهیم تا از طریق سامانه اگر شکایتی دارند یا اگر مردم اعتراضی دارند از طریق سامانه موارد را به ما منعکس کنند. این فرصت حدود یک هفته است بعد از آن بررسی می‌کنیم. تا ان شاءالله در هفتم خردادماه آغاز رسمی مجلس شورای اسلامی در دوره دوازدهم را شاهد باشیم.

کد خبر 6101412 نفیسه عبدالهی

دیگر خبرها

  • ۴۰ هزار ناظر بر انتخابات فردا نظارت خواهند داشت
  • سند امنیت انرژی ایران در شورای عالی امنیت ملی تصویب شد
  • شورای شهر قم برای سفر رئیسی بودجه تصویب نکند
  • طرح پهنه‌بندی حریم مشهد به تصویب شورای عالی شهرسازی و معماری رسید
  • تصویب یک طرح پژوهشی با موضوع محرک‌های توسعه تکافل در کشور در شورای پژوهشی پژوهشکده بیمه
  • کلیات طرح تقاطع غیر همسطح آیت الله طالقانی شهرکرد تصویب شد
  • طرح تفصیلی کرج تا خردادماه تصویب می‌شود+فیلم
  • تصویب طرح تفصیلی کرج بعد از ۱۰ سال
  • مسعود پزشکیان رکورددار شد /۹ نماینده پرسابقه مجلس دوازدهم را بشناسید +جدول
  • تغییر تعطیلی آخر هفته از پنج‌شنبه به شنبه و تاثیر آن در آموزش